Genel, İşletim Sistemleri, Windows 10
Windows 10 İlk Ön İzleme Ve Kullanım

Windows 10 İlk Ön İzleme Ve Kullanım

Bu makalemde size ufak çaplı yeni Windows 10 un ilk ön izlenimini anlatmak istiyorum. Klasik Windows ve metro görünümle birleşmiş çok tatlı bir arayüz sunuluyor bize. Gerek görsellik gerek erişim açısından beklenilenin üstünde bir işletim sistemi.

Not: Windows 10 ta ilk gözlem olarak upgrade yapanlar ilk başta başlat menüsü, search ekranı ve Microsoft edge de sıkıntılar yaşabiliyor zamanla düzelecektir. Sıfır kurulum yapanlarda henüz bi sorun belirmedi. Sıfır kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

Windows 10 Screen Baslat Menusu Windows 10 Screen Baslat Menusu

İlk olarak herkesin beklediği başlat menüsünden bahsedeyim :

Başlat menüsü aslında Windows 8.1 deki metro arayüzle birleştirilmiş. Biraz daha yakışıklı ve kısa bir menü ile başlat menüsü olarak karşımızda. Başlat menüsüne sağ tıkladığımızda ise yönetim araçlarının listesi gelmektedir. Bu listeden cmd, denetim masası gibi öğeleri bulabilirsiniz.

Windows 10 Screen Microsoft Edge

Ve heycanla beklenen bir olay daha Microsoft Edge;

Microsoft edge beklenilenin çok üstünde hızlı bir browser ilk deneyimlerime göre. Gerek görsellik açısından gerekse işlem hızı açısından internet Explorer dan 10 kat daha iyi diyebiliriz. İnsanların alışması zaman alıcak ama özellikle android ve tablet bilgisayarlarda vazgeçilmez olacak diyebilirim.

Windows 10 Screen Microsoft Edge

Microsoft edge nin bir diğer özeliği sayfalarda işaretleme çizme kesme gibi işlemleri yapıp kaydedebilmek. En soldaki ucu ince olan kalemle bir yazının altını çizebilir üstünü karalayabilirsiniz ben kırmızıyı seçtim sağ tuşa basıp istediğiniz renkte ve boyutta çizgi çizebilirsiniz.

Kalın uçlu kalem bir yazıyı belirmek için üstüne iz bırakmak için kullanılabilir sağ tuşla istediğiniz rengi gene seçebilirisiniz.

Yanındaki silgi ile bu kalemlerle yaptığımız değişiklikleri silmek için kullanabilirsiniz.

Yanında pencere ile eklemek istediğiniz bir not yazabilirsiniz.

Makas işareti ile de sayfanın istediğiniz bölümünü kesebilir o şekilde otomatik paint gibi bir yere aktarabilirsiniz.

Sağ tarafta bir kaydetme butonu mevcut. Windows 10 one drive ile entegre olduğu için kaydet e bastığınız an yapılan değişiklerle birlikte onedrive a atmaktadır.

Tüm bunlar telefon ve tablet kullanıcıları için bence gayet elverişli bir kullanım sunmuş. Gerek hızı acısından gerekse kullanışlığı ve görselliği açısından Microsoft Edge pazarda büyük rekabet yaratacak gibi duruyor.

Windows 10 Screen One Drive

Bir diğer özellik ise işletim sisteminin One Drive ile tam entegre olması,

Bu sayede işletim sistemini one drive a yükleyip eve giderken tabletten akıllı telefondan bilgisayarınıza erişebileceksiniz. İşletim sistemi kullandığınız cihaza bürünecek diyebiliriz.

Windows 10 Screen Settings

Ve bir diğer yenilik bildirim ekranı ve erişim:

Bildirim ekranı aynı zamanda hızlı erişim çubuğu, bir çok ayar ve bağlantıyı içinden tek tuşla görebiliriz. Aynı zamanda Outlook dan gelen mail bildirimleri ve one note daki notlarımızı burdan görebilir yeni not yazabiliriz.Aynı zamanda tüm ayarlar kısmından önemli olan ayarlarımıza erişebiliriz. Artık Windows update in nerde olduğunu bulmak için denetim masasında kaybolmanız gerekmez 🙂

Akıllı telefon veya tabletlerden yada bilgisayardan farketmez, kablosuz bağlantısı olan televizyon yada radyo gibi cihazlara bağlanmak için bağlan butonunu kullanabilirsiniz.

Bunların dışında gözümüze çarpan VPN , Tablet Modu , Sessiz Saatler gibi öğeleri görmekteyiz.

 

Windows 10 Screen Search

Ve görev çubuğunda gözümüze çarpan bir diğer değişiklik arama butonu,

Çok fazla girmicem çünkü biraz daha Cortana ile hareketlenicek, işlevselliğini kazanıcak diyebilirim. Dosya arama araçlarından biri olarak tanıtabilirim. Tam netliğini cortana yayınlandığında kazanıcak.

Windows 10 Screen Multi Screen

Onun yanında akıllı telefonlarda alıştığımız bir özellik karşılıyor bizi,

Görev görünümü olarak adlandırılan açık uygulamaları görebilceğimiz bi ekran ve altta dikkatinizi çekecek bir detay birden fazla masaüstü oluşturabiliyorsunuz. Tabiki masaüstü ögeleri her masaüstünde aynı kalıyor fakat orda açık olan uygulamalar diğer tarafta pasif görünümde bekliyor. Eğerki diğer masaüstünde açık olan bir uygulamayı açarsanız otomatik olarak diğer masaüstüne yönlendiriyor. İstediğimiz kadar masaüstü oluşturabiliyoruz. Buda etkileyici bir özellik olarak listeye eklenebilir. Ve şundan da bahsedeyim güvenlik konusunda bilgisayar tablet yada akıllı telefonlar için 3 adet farklı giriş yapma seçeneği sunuyor. İris ile oturum açma, Parmak izi ile oturum açma, Yüz ile oturum açma. Bunlarıda yakında makalemin sonuna eklemiş olacağım.

Windows 10 Screen İcons

Son olarak ikonların nasıl değiştiğini göstermek istiyorum.

Şimdilik bu kadar umarım beğenmişsinizdir. Esen kalın.

Not: Yüklemek için buradan faydalanabilirsiniz.

 

 

Share this Story

Related Posts

3 Comments

  1. Kerim Cantürk

    31 Temmuz 2015 at 16:45

    Elinize sağlık, güzel makale…

    Reply

  2. Sertaç Özhan

    31 Temmuz 2015 at 18:32

    Makale çok açıklayıcı ve güzel olmuş. Teşekkürler

    Reply

  3. […] Windows 10 İlk Ön İzleme Ve Kullanım […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

The Hacker News

  • Recover from Ransomware in 5 Minutes—We will Teach You How!
    by [email protected] (The Hacker News) on 18 Nisan 2024 at 11:17

    Super Low RPO with Continuous Data Protection:Dial Back to Just Seconds Before an Attack Zerto, a Hewlett Packard Enterprise company, can help you detect and recover from ransomware in near real-time. This solution leverages continuous data protection (CDP) to ensure all workloads have the lowest recovery point objective (RPO) possible. The most valuable thing about CDP is that it does not use

  • How to Conduct Advanced Static Analysis in a Malware Sandbox
    by [email protected] (The Hacker News) on 18 Nisan 2024 at 10:31

    Sandboxes are synonymous with dynamic malware analysis. They help to execute malicious files in a safe virtual environment and observe their behavior. However, they also offer plenty of value in terms of static analysis. See these five scenarios where a sandbox can prove to be a useful tool in your investigations. Detecting Threats in PDFs PDF files are frequently exploited by threat actors to

  • New Android Trojan 'SoumniBot' Evades Detection with Clever Tricks
    by [email protected] (The Hacker News) on 18 Nisan 2024 at 10:31

    A new Android trojan called SoumniBot has been detected in the wild targeting users in South Korea by leveraging weaknesses in the manifest extraction and parsing procedure. The malware is "notable for an unconventional approach to evading analysis and detection, namely obfuscation of the Android manifest," Kaspersky researcher Dmitry Kalinin said in a technical analysis.

  • Global Police Operation Disrupts 'LabHost' Phishing Service, Over 30 Arrested Worldwide
    by [email protected] (The Hacker News) on 18 Nisan 2024 at 10:28

    As many as 37 individuals have been arrested as part of an international crackdown on a cybercrime service called LabHost that has been used by criminal actors to steal personal credentials from victims around the world. Described as one of the largest Phishing-as-a-Service (PhaaS) providers, LabHost offered phishing pages targeting banks, high-profile organizations, and other service

  • Hackers Exploit OpenMetadata Flaws to Mine Crypto on Kubernetes
    by [email protected] (The Hacker News) on 18 Nisan 2024 at 05:54

    Threat actors are actively exploiting critical vulnerabilities in OpenMetadata to gain unauthorized access to Kubernetes workloads and leverage them for cryptocurrency mining activity. That's according to the Microsoft Threat Intelligence team, which said the flaws have been weaponized since the start of April 2024. OpenMetadata is an open-source platform that operates as a