Genel, Windows 10, Windows 7, Windows 8
Host Dosyasına Kayıt Ekleme

Host Dosyasına Kayıt Ekleme

Host dosyasına eklediğimiz kayıtlar ne işe yarar ne için kullanılır ?

Host dosyası bilgisayarın kendi localinde bulunan dns kayıtları diyebiliriz. Eğer local de bir web servisimiz varsa bunu dışarı çıkıp dışarda aradıktan sonra tekrar içeri gelmesi yerine direk localde bulması daha hızlı bir çözüm olacağı için bu tür kayıtlar yapmak işimize yarayabilir.

 Host dosyası nerededir ?

C:\Windows\System32\drivers\etc

Path inin içinde Hosts isimli bir dosyadır ve herhangi bir uzantısı yoktur.

Host dosyasına kayıt ekleme

Eğer notepad gibi bir uygulama kullanıyorsanız notepad de dahil sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırmanız gerekmektedir. Aksi halde kayıtları save edemezsiniz.

Ben notepad ++ uygulamasını kullanıyorum. Dosya kısmından aç ı tıklayıp host dosyasını açıyorum ve resimdeki gibi kayıtlarımı girdikten sonra save ediyorum.

Şimdi kayıtlarımın geçerli olması için açık olan tarayıcıları kapatıp dns cache ipconfig /flushdns komutu ile temizliyorum. Ve şimdi siteme ping atıyorum.

Görüldüğü gibi iki adreste bundan sonra caneraktas.com a gittiğimde dışarıda aramak yerine direk olarak server a gidecektir.

 

Share this Story

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

The Hacker News